Web Analytics Made Easy - Statcounter

تازه ترین داده های مرکز آمار ایران از وضعیت شاخص قیمت ها نشان می دهد که در خردادماه، همزمان با اجرای طرح مردمی سازی یارانه های ارز 4200 و نیز رشد قیمت های جهانی خوراکی ها، تورم ماهانه کل کالاها و نیز کالاهای خوراکی به ترتیب به ارقام 12.2 و 25.4 درصد رسیده که حداقل از سال 91 تاکنون بی سابقه است. همزمان تورم نقطه ای کل کالاها و خوراکی ها نیز به ارتفاع 52.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5  و 81.6 درصد صعود کرد.

رکورد شکنی تورم ماهانه

به گزارش خراسان، حذف یارانه برخی اقلام غذایی مانند نهاده های دامی (مرتبط با لبنیات و تخم مرغ و ...)، آرد، روغن و ارائه مستقیم آن به مردم در قالب مردمی سازی یارانه ها در شرایطی در یکی دو ماه اخیر رخ داده که برخی از این کالاها از رشد قیمت های جهانی نیز تاثیر گرفته و رشد قیمت مضاعفی پیدا کرده اند. با این اوصاف در خردادماه، رشد ماهانه قیمت ها رکورد زد و از 3.5 درصد در اردیبهشت ماه به 12.2 درصد رسید. رقمی که حداقل در 10 سال گذشته (از سال 91 تاکنون) بی سابقه است. در این میان افزایش قیمت خوراکی ها نقش قابل توجهی داشته است به طوری که نرخ تورم ماهانه خوراکی ها با رسیدن به رقم 25.4 درصد به بالاترین میزان خود طی دهه های اخیر صعود کرد. این میزان در اردیبهشت ماه، 3.3 درصد ثبت شده بود. این داده ها نشان می دهد که نرخ تورم ماهانه کالاهای غیر خوراکی نیز نسبت به رقم مشابه در اردیبهشت ماه، افزایشی بوده و از 3.7 درصد به 4.4 درصد رسیده است.

مرکز آمار، در بیان مصادیق رشد بالای تورم ماهانه، اشاره کرده که در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات»، بیشترین افزایش ماهانه قیمت مربوط به گروه «روغن و چربی ها» (روغن نباتی جامد و روغن مایع)، گروه «لبنیات و تخم مرغ» (انواع شیر، ماست، پنیر و تخم مرغ) و گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» (مرغ ماشینی، سوسیس و کالباس) بوده است. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نیز گروه «هتل و رستوران» (ساندویچ و انواع غذاهای سرو شده در رستوران)، گروه «مبلمان و لوازم خانگی» (انواع شوینده) و گروه «بهداشت و درمان» (خدمات طبی سرپایی و خدمات بیمارستانی) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.

تورم نقطه ای هم رکورد زد

همزمان با رکوردزنی تورم ماهانه که بنا بر گزارش اقتصادآنلاین رکورد پس از انقلاب را شکسته است، نرخ تورم نقطه ای نیز شاهد رکورد جدیدی در خرداد بود. بر این اساس، تورم نقطه ای کل کالاها (رشد شاخص قیمت ها در خرداد امسال نسبت به خرداد سال گذشته) به 52.5 درصد رسید که لااقل از سال 91 تاکنون بی سابقه است. تورم نقطه ای خوراکی ها نیز با جهش 81.6 درصدی روبه رو شد که از خرداد 98 تاکنون سابقه نداشته است.

داده های تورمی خردادماه همچنین نشان می دهد که نرخ تورم کل (میانگین 12 ماهه شاخص قیمت ها منتهی به ماه مدنظر نسبت به دوره مشابه سال قبل) از 38.7 درصد در اردیبهشت، به 39.4 درصد در خرداد رسیده است.  

در مجموع به نظر می رسد ثبت آمارهای تورمی فوق در نتیجه رشد قیمت های جهانی و به خصوص طرح بی سابقه حذف و مردمی سازی یارانه ارز 4200، اجتناب ناپذیر بوده و به احتمال زیاد، نرخ تورم ماهانه در تیرماه، وضع متفاوتی نسبت به خردادماه خواهد داشت. هر چند تورم نقطه ای کالاهای خوراکی همچنان بالا خواهد ماند.

منبع: خراسان

منبع: فردا

کلیدواژه: جهش تورم یارانه خوراکی ها مردمی سازی یارانه مردمی سازی یارانه تورم نقطه ای تورم ماهانه خوراکی ها نرخ تورم رشد قیمت بی سابقه قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۴۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی

به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران اظهار کرد: برای کالاهای اساسی یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۳ میلیارد و ۵۷۷ میلیون دلار و برای خدمات ۱۵۰ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات یک میلیارد و ۶۴ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت.

وی افزود: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و ۲۶۹ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱۹۱ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۶۳۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۳۶۴ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۲۶۱ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۲۲۶ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۳۳ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۳۱۳، ۴۳، ۲۴۵، ۱۴۱ و ۷ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز ۱۸ اردیبهشت سال جاری دریافت کرده‌اند.

بالسینی همچنین اعلام کرد: یک میلیارد و ۸۵۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۳۱۵ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، وی بیان کرد: تاکنون بیست و چهار حراج شمش طلا در این مرکز انجام شده و در مجموع نیز بیش از ۳.۵ تن طلا به فروش رسیده است. در آخرین حراج از مجموع ۴۱۰ کیلوگرم طلای عرضه شده ۳۱۹ کیلو گرم با میانگین قیمت ۴ میلیارد و ۴۴۳ میلیون تومان به فروش رسید.

کد خبر 6100779

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی
  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران/مسکن چقدر گران شد؟
  • چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است؟
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه سال جاری