Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره میزان تاثیر ارز ترجیحی بر سفره و معیشت مردم گفت: هدف از تخصیص ارز ترجیحی این بود که برخی از کالاهای اساسی که نیاز ضروری مردم هستند، به صورت ارزان تر از بازار آزاد به دست مردم برسد، چون این کالاها جز نیازهای اساسی مردم مثل نان، روغن، برنج، شیر و... بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید علی موسوی، نماینده مردم ملکان در مجلس یازدهم در گفت و گو با خبرنگار برنا افزود: اما متاسفانه وقتی دو قیمت برای ارز شکل گرفت راه برای رانت خواران و شگل گیری سلطان های مثل سلطان سکه و دلار هم شکل می گیرد. این افراد همان رانت خوارهایی هستند که با ایجاد انحصار و استفاده از ظرفیت های دولتی به دنبال استفاده شخصی از بیت المال هستند.

سخنگوی مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی توضیح داد: در این که اختصاص این ارز به جز هدر دادن سرمایه ملی و ایجاد زمینه رانت و فساد در کشور تقریبا هیچ آثار  مثبتی بر سر سفره های مردم نداشته، شکی نیست اما رئیس جمهور و در اثر سوء مدیریت دولت پیشین و بی اعتمادی جامعه نسبت به اقدامات، روش و راه کارهای غیر تورمی جایگزین تدبیری اساسی داشته باشند. به هر ترتیب موفقیت دولت مردمی، تامین با ثبات و با صرفه نهاده ها و کالاهای اساسی مردم است.

رئیس فراکسیون مناطق محروم مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: هدف دولت این بود که  به کالاهای اساسی یارانه بدهند تا این کالاها ارزان به دست مردم برسد. مخصوصاً برای دهک‌های پایین جامعه اما متاسفانه چون برخی از کالاهای اساسی وارداتی بود افرادی این ارز دولتی را می‌گرفتند ولی اقدام به واردات کالاهای لوکس و غیر ضرور می کردند و یا اینکه این کالاها را در بازار آزاد با قیمت دلار بازار آزاد به فروش می رساندند. در واقع عده ای به صورت انحصاری از این دلار دولتی استفاده می کردند و مردم از این یارانه دولت منتفع نمی شدند و در مقابل عده ای به سودهای کلان می رسیدند.

 عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی  توضیح داد: این ارز محل فساد و رانت عده‌ای  خاص شد دولت برای اینکه جلوی این رانت و انحصار را بگیرد و مردم بتوانند این یارانه را دریافت کنند شیوه پرداخت یارانه را تغییر داد. پیش از این دولت یارانه را به واردکننده و تولید‌کننده می داد تا در نهایت به دست مردم برسد اما هم اکنون این شیوه برعکس شده و این یارانه به جای اینکه به آنها داده شده به آخر زنجیره مصرف یعنی مردم  پرداخت می‌شود تا جلوی این انحصار گرفته شود و مردم هم به طور مستقیم از این یارانه برخوردار شوند.

نماینده مردم ملکان در مجلس یازدهم افزود: پس امروز وقتی دولت می گوید که ما جراحی اقتصادی را انجام داده‌ایم منظورش این است که جلوی ساختار رانتی را گرفته و پول این کالاهای اساسی که نیاز مردم است را به خود مردم داده تا مردم مستقیما خودشان کالا تهیه کنند. تخصیص این ارز در سال های گذشته موجب ارجحیت واردات بر تولید شد و ما خودکفایمان را در خیلی از مسائل مثل گندم از دست داده دادیم.

 عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: وقتی که ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می‌شد بسیاری از کالاها به کشور وارد می شد و به این وسیله کمر تولید در داخل شکسته شد. با این اقدام مصرف کننده داخلی می تواند خودش انتخاب کند که کالای داخلی خرید کند یا کالای خارجی در واقع با این شیوه دولت حمایت دولت است خرید و فروش کالای خارجی نیز برداشته می شود زیرا در شیوه گذشته کالاهای خارجی با ارز ترجیحی به کشور وارد می شد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی  ادامه داد: امروز خانواده های ۴ یا ۵ نفره ای در شهرهای کوچک و روستاها زندگی می کنند که برای گذران زندگی  چشم شان به یارانه دولت است، با این کار حداقل آنها به درآمد پایداری خواهند رسید و البته حتما باید اقتصاد را سروسامان داد و بحث قیمت ها را به کنترل درآورد. .

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ارز شورای اسلامی صنایع و معادن مجلس کالاهای اساسی برنا عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی کالاهای اساسی ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۴۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد

سرپرست سازمان خصوصی سازی با اشاره به روز جهانی کار و کارگر از آزادسازی وثیقه و به نام شدن سهام ترجیحی متعلق به ۶۴۱۶۱ تن از کارگران خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ابراهیم بازیان با تبریک روز جهانی کار و کارگر و هفته کار و کارگر گفت: تعداد 5،221،627،710 سهم متعلق به 64،161 نفر در 154 شرکت که در سالهای قبل واگذار شده بود؛ از وثیقه آزاد و سهام به نام کارگران منتقل شده است.

واگذاری 305،893،562 سهم دولت به 3008 کارگر از ابتدای دولت سیزدهم

سرپرست سازمان خصوصی سازی ادامه داد: با توجه به سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی ، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه‌گذاری و بهبود درآمد خانوار و در اجرای تبصره (3) ماده «20» قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد 305،893،562 سهم دولت در 10 شرکت مشمول واگذاری به 3008 نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.

بازیان در همین زمینه افزود: مطابق مقررات، واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد در صد اقساط با مدت 10 سال صورت می­گیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می شود.

ارائه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران

وی در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه دولت برای حمایت از کارگران خبر داد و گفت: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران؛ قیمت سهام ترجیحی شرکتهای قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنان واگذار نماید.

بازیان در همین زمینه اضافه کرد: کلیات این پیشنهاد به تصویب هیأت واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

سرپرست سازمان خصوصی سازی از یک تصمیم دیگر هیات واگذاری خبر داد و خاطرنشان کرد: به موجب تصمیم دیگر هیئت واگذاری؛ سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری؛ صرفنظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی؛ قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • برگشت برنج و روغن به کالاهای مشمول ارز ترجیحی!
  • آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری
  • نشست هیات عالی شورای وحدت برگزار شد
  • روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد