Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوروزی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره اصلاح قیمت کالاهای اساسی گفت: دیگر قاچاق این نوع کالاها صرفه اقتصادی ندارد که این در کنار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم، زمینه را برای خودکفایی و بی‌نیازی از واردات فراهم‌ می‌کند

رحمت اله نوروزی‌ عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛  با اشاره به اینکه اصلاح یارانه کالاهای اساسی و گندم یک جراحی بزرگ در اقتصاد کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: پیش از اصلاح نظام‌ یارانه‌ای، کالاهای اساسی یا آرد دولتی با قیمت آزاد در بازار فروخته می‌شد که این موضوع بیانگر هدررفت یارانه تخصیصی در این بخش بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: حال با آزادسازی و واقعی شدن قیمت، معضلات قاچاق و هدررفت آرد و نان کاهش می‌یابد. بدیهی است که با این اقدامات، میزان واردات نیز کمتر می‌شود که این موضوع باتوجه‌به آنکه قوت غالب مردم نیز نان است، این هشدار را برای دولت به دنبال دارد که باید به بهترین نحو از مردم در برابر این تغییر حمایت شود.

وی با اشاره به اینکه، با آزادسازی نرخ نان مابه‌التفاوت قیمت به‌حساب نانوا واریز می‌شود گفت: قیمت نان برای مردم تغییری ندارد و تصریح کرد: از طرفی اصلاح قیمت کالاهای اساسی و گندم موجب ترغیب تولیدکنندگان بخش کشاورزان به تولید و کشت و کار بیشتر خواهد شد و زمینه را برای خودکفایی و بی‌نیازی از واردات فراهم‌ می‌کند.

وی ادامه داد: قاچاق آفت اقتصاد کشورهاست که با افزایش قیمت جهانی محصولات و چالش بحران امنیت غذایی، قاچاق فزاینده‌ای در کشور شاهد هستیم، همان گونه که سال گذشته با افزایش قیمت جهانی گندم به مرز ۳۰۰ دلار و اختلاف چشمگیر قیمت آرد در کشور ما به سبب پرداخت یارانه، با مشکل قاچاق روبه‌رو بودیم.

این نماینده مجلس در پایان با اشاره به رویکرد جدید دولت در زمینه اصلاح یارانه کالاهای اساسی و پرداخت یارانه نقدی را به نفع دولت دانست و گفت: پرداخت یارانه مستقیم در انتهای زنجیره و در اختیار مصرف‌کننده موجب خواهد شد که هدف دولت از تخصیص یارانه کالاهای اساسی به‌خوبی محقق شود و یارانه نقدی در این زمینه بسیار راهگشا خواهد بود.

به گزارش خبرنگار راه دانا؛ طرح اصلاح یارانه باتکیه‌بر فناوری اطلاعات و اشراف کامل به بازار کالاهای اساسی به‌صورت پایلوت از زنجان آغاز شده بود که این روند در روزهای اخیر در قزوین نیز آغاز شده که در صورت موفقیت کامل از چندی بعد در سراسر کشور، اجرایی خواهد شد.

انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: یارانه کالاهای اساسی کالاهای اساسی اصلاح یارانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۱۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد

امتداد - از اول فروردین ماه تا شانزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 5 میلیارد و 679 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی یک میلیارد و ۲۲۸ میلیون دلار،‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۳ میلیارد و ۳۰۱ میلیون دلار و برای خدمات ۱۴۵ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  یک میلیارد و ۵ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

   
طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و ۶۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱۶۸ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۲۸ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۶۲۳ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۳۳۵ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۲۳۷ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۲۰۲ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۲۶ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۹۷، ۴۰، ۲۳۷، ۱۳۱ و ۶ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز شانزدهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۶۷۸ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۹۴ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۴ هزار و ۵۸۸ تومان، یورو با نرخ ۴۷ هزار و ۹۸۲ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۱۴۱ تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۱ هزار و ۶۳۲ تومان، یورور با نرخ ۴۴ هزار و ۸۰۱ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۳۳۶ تومان بود.
   

 


 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری
  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد